top of page

II. Erdővidéki Zenetábor


Az elmúlt hetek igen mozgalmasra és eseménydúsra sikeredtek a Baróti Református Egyházközségben, hiszen alig ért véget a nagy sikernek örvendő II. Erdővidéki Zenetábor, a múlt hé­ten a VII. Vakációs Bibliahetet is megtartották.

A zenetáborral kapcsolatosan Tordai Árpád baróti református lelkipásztor számolt be lapunknak, aki elmondta, hogy több mint 100 gyerek vett részt az öt nap alatt, amelyet egy évvel ezelőtt, en­nek az egésznek a megálmodóival Cseresznyés Szilamérrel és Tó­kos Imrével a TransylMania zenekar tagjaival hagyomány­te­remtő szándékkal indítottak útjára.

Úgy érzi, a hagyományteremtés sikerült és igyekezetükön áldás van, hiszen nagyon-nagy az érdeklődés és mindenhonnan csak pozitív visszajelzéseket kapnak. A lelkipásztor szerint ez nem is csoda, hiszen a zenetáborban profi zenészek oktatnak, így min­den lehetőség adott a zenei fejlődésre.

A zenei oktatás 12 csoportban folyt, gitár, basszusgitár, dob, bil­lentyű, hegedű, furulya, ének, az oktatók a TransylMania Zenekar tagjai, és Erdővidék, illetve Székelyföldi zenészek voltak.

Tordai Árpád örömét fejezte ki, hogy ez a fejlesztő zenetábor létrejött, hiszen itt lehetőség van az erdővidéki 10-18 éves gyere­kek, fiatalok számára a zenei fejlődésre, egy olyan állomás, műhely ez a tábor, amely valahol egy lépés is lehet, a zenei ki­teljesedés irányába vezető úton.

A II. Erdővidéki Zenetábort támogatta, a Bethlen Gábor Alap Zrt, Barót Város Önkormányzata, Kovász­na Megye Ta­ná­csa, Hermann Gyógyszertár, Wedas.





Albert Egon, Erdővidék

30 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Ajánlott oldalak
IKE.png
logo.png
Erek.jpg
bottom of page