top of page

Újabb Holland segély a baróti közkórháznak

Frissítve: 2022. nov. 3.

A ROEC Alapítvány jóvoltából a Baróti Református Egyházközség közvetítésével az elmúlt négy év alatt rengeteg adomány érkezett többek között a térség egyetlen közkórháza számára Hollandiából. Ez idő alatt összesen hetven darab korszerű hidraulikusan működő betegágyat kapott az egészségügyi intézmény. Ennek köszönhetően a kórház mára betegágyak szempontjából teljesen fel van szerelve, a hollandok azonban nemcsak betegágyakat adományoztak, segítséget nyújtottak a gyerekosztály számára, valamint minden alkalommal fogyóeszközöket, használati tárgyakat is hoznak.

Legutóbb május elején voltak Baróton, ekkor hoztak magukkal negyven darab betegágyat – tájékoztatta lapunkat Tordai Árpád, baróti református lelkipásztor, aki elmondta azt is, hogy dr. Lozsádi Botond Attila orvos-igazgató közlése szerint a helyi kórház betegágyak szempontjából teljesen felszerelt. A gyerekosztály az elmúlt évben kapott két új konyhabútort, a kórház pedig ismételten újabb fogyóeszközöket, anyagokat, ágyneműket és egyéb hasznos tárgyakat.

„Most május elején egyházközösségünk egy nagylelkű adományban részesült a ROEC Alapítvány és a holland családok jóvoltából, kaptunk egy kilenc személyes, sérültek szállítására is alkalmas kisbuszt. A Laura Ház is részesül minden alkalommal a hollandiai segélyből, az elmúlt ősz folyamán egy okos táblát is kaptak, valamint rengeteg használt ruhát és tárgyat. Gyülekezetünk Diakónus szolgálatához tartozik a különböző otthoni beteggondozáshoz szükséges tárgyaknak (kerekesszék, járókeret és speciális ágy) a kölcsönzése. Eddig már kettőt ki is adtunk, a legnagyobb probléma azonban az, hogy például a tömbházakba az ágyakat nem tudjuk felvinni, teljesen lehetetlen. Ugyanitt az egész Erdővidéket kielégítő segélyprogramunk is működik, itt kiemelném elsősorban a felnőtt inkontienciális anyagok (pelenka) biztosítását. Eddig 227 alkalommal segítettünk azokon, akik ezzel a problémával szembesülnek, ez körülbelül 80-90 család a térségben. Felhívom a figyelmet, hogy a segédeszközök, illetve a felnőtt pelenkák igényelhetőek minden erdővidéki számára, felekezettől függetlenül. Arra kérem az igénylőket, hogy igényeiket a gyülekezetünk iroda idejében tegyék meg. Munkanapokon: kedd-szerda 8-10 óra és csütörtök 16-18 óráig.” – fogalmazott Tordai Árpád lelkipásztor.


Szerző: Albert Egon

6 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Ajánlott oldalak
IKE.png
logo.png
Erek.jpg
bottom of page