top of page

Diakóniai központ és Imaház

Kedves Testvéreim,

A gyülekezetünk presbitériuma 2021-ben meghozta a Kossuth Lajos utca 128 alatti épület felújításáról szóló döntését. Ennek az épületnek elsősorban közösséget szolgáló célt képzeltünk el. A Diakónia alapítvánnyal egyeztetve beszéltünk az idősek napközi központjának lehetséges létrehozásáról. Az akkori pályázási lehetőség nem engedte meg az épület felújítását, viszont a 2023-as pályázati kiírások nagyban segítettek abban, hogy ez a munka elindulhasson. A Kovászna Megyei Tanács jóvoltából az elektromos áram hálózatának kiépítésére 15.000 (tizenötezer) lejben részesültünk, a Romániai Kultuszminisztériumnál kiírt pályázatból 100.000 (százezer) lejt benti építkezési munkálatokra költhetünk el.

Istennek legyen hála, a munkálatok jó iramban haladnak, a teljes munkálat 1/3 részéét tervezzük kivitelezni a 2023-as esztendőben. A villanyszerelési munkálatok majdnem teljesen befejeződtek, a kőműves munka utáni utómunkák maradtak.

Ezúton köszönetet mondunk Kovászna Megye Tanácsának a 15.000 lejes támogatásért valamint a Romániai Kultuszminisztériumnak a 100.000 támogatásért. Ugyanakkor hálával köszönjük meg azoknak a támogatását, akik saját hozzájárulásukkal fontosnak tartották ennek a munkának a támogatását adományaik révén.

Egyedül Istené legyen a dicsőség!




12 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Ajánlott oldalak
IKE.png
logo.png
Erek.jpg
bottom of page